2024 Roompot Kijkduin (3) – woensdag 1 t/m vrijdag 31 mei

Woensdag 1 mei – Naar Eyescan

We rijden na de koffie naar Mijdrecht. Gonnie doet de was. Rien de tuin. Tegen 14.30 uur rijden we naar Eyescan in Amstelveen voor de controle van Gonnie’s linkeroog. Na de reparatie van 2 kleine scheurtjes lijkt het nu in orde. Dinsdag 21 mei weer een nieuw controle moment. We rijden vanuit Amstelveen direct weer naar Kijkduin, want we zijn vlak bij de A9. Helaas veel files. Vandaag geen foto’s.

Donderdag 2 mei – Naar het strand

Het is lekker weer. De korte broeken gaan aan. Voor het eerst hier in Kijkduin. We fietsen naar de Lidl voor de boodschappen. Na de lunch lopen we, voorzien van 2 strandstoeltjes, naar het strand. Er is veel wind, dus gaan we een beetje uit de wind zitten dicht bij een strandtent. Al snel komt de bewolking en mist opzetten en lopen we weer terug. In de voortent lezen we ons boek en zakken we even weg.

Vrijdag 3 mei – Regendag

Het regent de hele dag tot na het avondeten. Voor de lunch lopen we in de  regen een klein rondje over de camping.

We besluiten na tweeën om naar de stad te gaan. We wandelen in de regen naar de tramhalte van lijn 3, dat kost € 1,57. In de stad lopen we wat rond in het centrum. Bij de Beijenkorf hebben ze een grote pandabeer staan. Daar maken we een foto van voor Lieke. We kopen uiteindelijk bij de PriMarkt 3 spijkerbroeken en 3 polo’s voor Rien. Terug gaan we met bus 24, dat kost € 1,84. Vanaf Kijkduin lopen we, opnieuw in de regen, terug.

Zaterdag 4 mei – Een rustig dagje

Het is lekker weer. Na de koffie fietsen we naar Lidl-Waldeck. Daarna lezen we buiten in de luie stoelen ons boek. Na de lunch wandelen we over het strand naar Kijkduin. Vlak bij Kijkduin genieten we in het zonnetje op het strand, waarna we op het strand een 0.0-biertje nemen. In de verte zien we de donkere lucht al verschijnen, dus wandelen we snel weer terug. We kijken nog even bij de animatie naar Koos Konijn en als we in de voortent zitten begint het te plenzen.

Zondag 5 mei – Rondje Westland

Alweer lekker zonnig weer na een avond en nacht met regen. In de ochtend fietsen we een rondje door het Westland. Het is zondag dus zitten we op een bankje voor de kerk om ons brood op te eten. Gonnie ziet Ajax met 1 – 4 winnen van Volendam en Rien luiert in de zon. Na het avondeten lopen we een rondje over het strand. Nu eens naar het zuiden.

Maandag 6 mei – De Waalsdorper vlakte

In de morgen een wandeling en in de middag een fietsrit naar het noorden. We komen langs het Poortgebouw van de strafgevangenis in Scheveningen. Dit is een kopie van de koepelgevangenis van Breda. Daarna komen we langs de Waalsdorper Vlakte. Even verderop vinden we een (gratis) watertappunt waar we de bidon van Gonnie vullen.

Dinsdag 7 mei – Bezoek van Jaap en Ineke

Vandaag komen Jaap en Ineke. Eerst natuurlijk koffie met appeltaart. Daarna fietsen we ongeveer dezelfde route als afgelopen zondag door het Westland naar Hoek van Holland. Thuis gekomen, drinken we een kopje thee. Van het voorgenomen plan om in het restaurant pizza’s te bestellen komt niets omdat Gonnie om 17.50 uur in Den Haag naar de noodtandarts gaat om haar kies te laten repareren. Jaap en Ineke gaan rond 17.15 uur naar huis. Na de noodvulling mag Gonnie twee uur niet eten, dus wandelen we voor het eten maar een rondje door de duinen.

Woensdag 8 mei – Even naar huis

Vannacht om 04.46 uur worden we gebeld. Het is het alarm op Houtduif 9. Eerst wordt Rien gebeld, maar zijn geluid staat uit, dus slapen we lekker door. Daarna wordt Gonnie gebeld en daar worden we wakker van. We drukken op “0” waarmee het alarm is uitgezet. We kijken op de IP-Camera’s maar zien geen bijzondere dingen. Wat later zetten we het alarm weer aan (de code – hekje – 1).

We besluiten om in Mijdrecht te gaan kijken, we moeten toch vóór zondag terug want Rien heeft te weinig pillen bij zich. Om ca. 11 uur rijden we naar huis, maar ook bij thuiskomst zien we geen bijzonderheden. Gonnie doet de was, Rien de tuin en wat andere klusjes. Om een uur of 6 zijn we weer terug. Na het eten lopen we een rondje naar Kijkduin.

Donderdag 9 mei – Hemelvaartsdag

Het is weer flink druk op de camping vanwege Hemelvaart. Het is droog en in de loop van de dag komt de zon regelmatig tevoorschijn. Na de middag gaan we fietsen. We gaan een soft-ijsje halen bij Jamin in Naaldwijk. En daarvoor dus meer dan 25 km fietsen. Maar, het smaakt heerlijk.

Vrijdag 10 mei – Lekker weer

Voor de lunch fietsen we naar de Lidl in Waldeck. Na de lunch wandelen we over het strand naar Kijkduin. Het is de hele dag lekker zonnig, maar de wind maakt het koud.

Zaterdag 11 mei _ Joost met gezin op bezoek

Om 12 uur komt Joost met aanhang aan bij de ingang. In de middag gaan we naar het strand. De kids vermaken zich uitstekend. Het is zonnig, maar de wind maakt het toch wel wat fris.

Zondag 12 mei – De eerste mooie, warme dag

Het is heerlijk weer. We lopen voor het eerst in korte broek en T-shirt over het strand. Bij een van de strandtenten kopen we ijsthee en kijken om 14.30 uur naar Ajax – Almere. Ajax stelt met een 3 – 0 overwinning de vijfde plek veilig. Volgende week kan er in de laatste wedstrijd dus gerust worden verloren van Vitesse.

Maandag 13 mei – Weer een paar graden warmer

De camping is leeggelopen. Het is droog weer.

Dinsdag 14 mei – De Japanse Tuin

We fietsen in de zon naar de Japanse Tuin in Landgoed Loosduinen. Het is een fraaie tuin met volop Rododendrons. Als we in Waldeck bij de Lidl zijn begint het te regenen. In de druppels fietsen we weer naar Roompot Kijkduin.

Vrijdag 17 mei – Panorama Mesdag

We rijden om ongeveer half elf weer naar Roompot Kijkduin. Na de lunch fietsen we naar Panorama Mesdag. Een prachtige tentoonstelling, vooral het Panorama is mooi. Het is een 14 meter hoog doek en heeft een omtrek van 120 meter. Met 4 man is die klus in 3 maanden gefikst! De verwachtte regen komt gelukkig pas tegen 20 uur.

Terug naar de keuzepagina van Roompot Kijkduin