Arduino

Arduino is een opensource elektronicaplatform en bestaat uit een combinatie van hardware en software. Alles is erop gericht om het je zo makkelijk mogelijk te maken om zelf met elektronische componenten te gaan knutselen. De bedoeling van de makers is dat ook mensen zonder programmeer- en elektronica-ervaring er snel mee uit de voeten kunnen. Zelf heb ik inmiddels wat projecten gemaakt met een Uno, Nano en Mini. Hier onder zijn ze alle drie afgebeeld.

De (experimenteer-)schakelingen kunnen met de vele aansluitingen van deze boards worden verbonden en op die manier worden getest. Daarna kan het geteste programma in een microcontroller worden geprogrammeerd. Voor schakelingen met beperkte I/O (input/output) gebruik ik een ATtiny85. Voor meer uitgebreide toepassingen gebruik ik een ATmega328p.

Sinds kort zijn er weer nieuwere Arduino’s ontwikkeld. Zo heb ik inmiddels ook een ESP32 aangeschaft. De ESP32 heeft zelfs bluetooth en wifi aan boord. De laatste aankoop is een ESP32 met een heel klein OLED 0.96 inch LCD-schermpje. Beide Arduino’s zijn hier onder afgebeeld.

Inmiddels heb ik een aantal projecten gemaakt met bovenstaande boards.

Lees verder bij Projecten